Food Innovation Day 2018

Donderdag 25 oktober

Inspyrium, Cuijk

Sessies

Sessieronde 1

 

Sessie 1.1 - Trends & Innovatie - Food Trend Inspiratie
Tijdens deze interactieve inspiratiesessie praat Marjan u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Food Trends.

Marjan Ippel | Talkin' Food

 

Sessie 1.2 - Marketing & Consument - De macht van de consument
Beïnvloeding speelt een grote rol in het dagelijks leven. Maar mensen staan niet altijd open voor persuasieve informatie zoals reclame en voorlichtingsboodschappen. Sterker nog, consumenten ervaren vaak weerstandgevoelens en wapenen zich tegen dit soort boodschappen. Waarom bieden mensen weerstand tegen beïnvloeding? Welke strategieën hanteert men daarbij? En op welke manier kan men inspelen op deze gewapende en machtige consument?
 

Sessie 1.3 - Processen & Procedures - Verduurzaming
Alle levensmiddelenfabrikanten zijn bezig met verduurzaming en er gebeurt veel meer op dit gebied dan wellicht zichtbaar is voor consumenten en stakeholders. Hoe kunnen we dit proces zichtbaarder maken voor consumenten en misschien zelfs wel versnellen?
 

Sessie 1.4 - Product & Verpakking - Trends en technologiën in verpakkingen
Innovatieve verpakkingsformaten, nieuwe technologieën en nieuwe materialen. Tijdens deze sessie wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van productverpakkingen.

 

Sessie 1.5 - Voedselveiligheid - Validatie new product / process development
Hoe borgt u de voedselveiligheid, zonder dat u de innovatie in de weg staat? Met welke aspecten moet u, vooraf, rekening houden, zoals bij het schrijven van de businesscase en later bij het ontwerpproces? Tijdens deze sessie krijgt u onder andere antwoord op deze vragen.

 


Sessieronde 2
 

Sessie 2.1 - Trends & Innovatie - Blockchain in de strijd tegen voedselfraude​

​Volgens de Consumentenbond wordt er nog steeds veel gesjoemeld met voedsel. Auroteiten, consumenten en andere belanghebbenden verwachten terecht dta de voedingsmiddeldenindustrie er tegen optreedt. Is blockchain daarvoor de oplossing? Tijdens de Food Innovation Day zal Badreddine een simpel en niet-technisch verhaal houden over de werking van blockchain technologie. Vervolgens zal hij bespreken hoe deze technologie voordelen en nieuwe kansen biedt in de voedselindustrie. Dit zal geillustreerd worden aan de hand van een aantal praktische voorbeelden. Ook zal hij een aantal uitdagingen bespreken die eerst overwonnen moeten worden. Badreddine Tazrouti is een specialist, trainer en ervaren spreker op het gebied van Blockchain technologie. 

Badreddine TazroutiSpecialist Blockchain Technologie, 

 

Sessie 2.2 - Marketing & Consument - Voedselvertrouwen
Autoriteiten kunnen zeggen dat ons voedsel nog nooit zo veilig is geweest, maar de vraag is of consumenten dit ook zo ervaren. De alledaagse invulling van gezondheid is voor een groot deel intuïtief en niet geëxpliciteerd. Samen met de sessieleider gaat u in gesprek over wat de consument en de wetenschap ervaren en hoe u daarmee om kunt gaan.

Matthijs Fleurke | Socioloog en docent sociologie, Haagse Hogeschool

 

Sessie 2.3 - Processen & Procedures - Minder suiker, minder zout en minder vet
Smaak en textuur zijn belangrijke drijfveren in voedselvoorkeur en selectie. Het creëren van een product met een optimale geur en smaak en een minimaal zout-, suiker- en vetgehalte is een grote uitdaging voor productontwikkeling. Tegelijkertijd moet aan de vraag naar cleanlabel worden voldaan. Wat zijn de alternatieven en hoe zorgt u ervoor dat deze ook voldoen aan de standaarden van de consument?

 

Sessie 2.4 - Product & Verpakking - productontwikkeling
Hoe blijft u innoveren met productontwikkeling? Doet u dit uit oogpunt van de klant of is er een andere reden? Binnen de industrie vinden er verschillende innovaties plaats met betrekking tot productontwikkeling. Wat zijn momenteel de trends? Laat u bijpraten door specialisten.

 

Sessie 2.5 - Voedselveiligheid - Innovatie versus de wet- en regelgeving
Wetten en regels bepreken innovatie of geven juist kaders aan waarbinnen innovatie kan plaatsvinden. De meningen daarover zijn verdeeld. Welk effect heeft dit om de innovaties de levensmiddelendustrie? De experts van Nysighn gaan samen met u  het gesprek aan.

Cees Dekker | Nysingh advocaten - notarissen

LET OP: deze sessie zal worden opgevolgd met een webinar. 


Sessieronde 3

 

Sessie 3.1 - Trends & Innovatie

Sessie 3.2 - Marketing & Consument - Meer data, meer voedsel
Datagedreven technologie is aan de orde van de dag. In de food- en agriketen is dat niet anders. Maar welk effect heeft data op voedselproductie. Laat je tijdens deze sessie bijpraten over de laatste ontwikkelingen

Sessie 3.3 - Processen & Procedures

Sessie 3.4 - Product & Verpakking

Sessie 3.5 - Voedselveiligheid