Food Innovation Day 2018

Donderdag 25 oktober

Inspyrium, Cuijk

Programma

donderdag 25 oktober 2018

09:15

  • Ontvangst met koffie & thee

09:45

  • Welkomstwoord en opening door de dagvoorzitter

10:00

  • De toekomst van ons voedsel

    Chloé neemt u mee in haar visie op de toekomst van ons voedsel, haar kijk op voedsel en hoe zij vindt dat wij met ons voedsel omgaan.  Laat u inspireren.

    Chloé Rutzerveld | Food Designer

10:10

  • Food trend Inspiratie

    interactieve inspiratiepresentatie over laatste ontwikkelingen op het gebied van Food

    Marjan Ippel | Talkin' Food

11:30

  • Koffie- & theepauze

12:00

  • Meer Data, meer voedsel

    Datagedreven technologie is aan de orde van de dag. In de food- en agriketen is dat niet anders. Maar welk effect heeft data op voedselproductie. Laat je tijdens deze inleiding bijpraten over de laatste ontwikkelingen

    Maarten de Boer | Speyk

12:45

  • Blockchain in de strijd tegen voedselfraude

    Volgens de Consumentenbond wordt er nog steeds veel gesjoemeld met voedsel. Autoriteiten, consumenten en andere belanghebbenden verwachten terecht dat de voedingsmiddelenindustrie tegen optreedt. Is blockchain daarvoor de oplossing? Tijdens de Food Innovation Day zal Badreddine een simpel en niet-technisch verhaal houden over de werking van Blockchain technologie. Vervolgens zal hij bespreken hoe deze technologie voordelen en nieuwe kansen biedt in de voedselindustrie. Dit zal geïllustreerd worden aan de hand van een aantal praktische voorbeelden. Ook zal hij een aantal uitdagingen bespreken die eerst overwonnen moeten worden.   

    Badreddine Tazrouti

13:30

  • Lunch

14:30

  • Innovatie versus de wet- en regelgeving

    Wetten en regels bepreken innovatie of geven juist kaders aan. De meningen daarover zijn verdeeld. Welke effect heeft dit om de innovaties de levensmiddelendustrie. De experts van Nysighn gaan samen met u  het gesprek aan.

    Cees Dekker | Nysingh advocaten – notarissen

15:15

  • Trends in food packaging innovatie: Design for Intended Use

    Design for Intended Use (DIU) is een proces van denken en het uiteindelijke resultaat van het verpakkingsontwerp dat ondubbelzinnig het beoogde gebruik van het verpakte product door de beoogde gebruiker laat zien en garandeert. Wat betekent het toepassen van DIU voor de verpakkingen in de levensmiddelenindustrie? NVC-directeur Michaël Nieuwesteeg deelt in een unieke presentatie de meest recente inzichten en illustreert deze met recente observaties van verpakkingsdesigns, zowel grafisch als structureel.

    Michaël Nieuwesteeg | NVC Nederlands Verpakkingscentrum

16:00

  • Netwerkborrel